FAQs

Serum merupakan zat cair yang di formulakan sehingga mampu meresap dan menembusi lapisan kulit yang paling dalam. Molekul dari formula zat tersebut merupakan partikal kecil dan ia mampu bertindak 10x ganda lebih efektif berbanding krim wajah biasa

Pelembab berfungsi memberi kelembapan dan menjaga kadar air yang ideal pada kulit bagi mengelakkan kulit menjadi kering. Serum pula di formulakan bagi menembusi lapisan kulit yang paling dalam dan menyerap segala bahan aktif yang digunakan.

Seandainya penggunaan set produk kecantikan yang anda amalkan sekarang ini kurang menunjukkan kesan, kami sarankan anda menambah serum ke dalam rutin penjagaan wajah. Jika anda mengamalkan serum dengan cara yang betul dan konsisten, anda akan dapat merasai dan melihat perubahan yang ketara pada wajah anda.

Serum di gunakan selepas anda mencuci wajah dengan bersih. Titiskan setitik serum pada hujung jari dan sekatakan pada keseluruhan wajah anda. Lakukan urutan secara lembut sehingga serum meresap sepenuhnya ke dalam kulit. Boleh di gunakan pada waktu siang dan malam bagi mendapatkan kulit yang lembut dan bersih.

Ianya bergantung kepada jenis kulit dan keseriusan masalah kulit anda. Paling cepat kesan dapat dilihat seawal seminggu penggunaan serum yang di amalkan secara konsisten dan disiplin. Ini adalah kerana kami menggunakan bahan-bahan dari sumber semulajadi dan tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya seperti hydroquinone, tretinoin, mercury, paraben dan sebagainya yang dilarang dalam kosmetik.

Bahan-bahan aktif yang terdapat dalam serum adalah saffron, habbatus sauda, aloe vera dan kayu manis. Bahan-bahan aktif ini di import dari Perancis bagi menjaga mutu kualiti adonia saffron serum.

Adonia Saffron Serum 15ml. Jika di gunakan secara konsisten, sebotol mampu bertahan selama sebulan.

Boleh. Kami menggalakkan anda menggunakan pencuci muka berasaskan bahan semulajadi.

Ya. Boleh di amalkan oleh ibu mengandung kerana serum ini di rumus menggunakan bahan-bahan aktif dari sumber semulajadi.

Ya. Adonia Saffron Serum diformulasikan sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit kering, berminyak dan kulit sensitif.

Serum ni boleh digunakan oleh wanita dan lelaki. Remaja seawal umur 12 tahun juga sudah boleh mengamalkan Adonia Saffron Serum.

Penghantaran akan dilakukan dalam masa 24jam setelah pembayaran disahkan pada waktu berkerja. Adonia Saffron Serum di jamin sampai dalam 1-3 hari bekerja.

Ya. Adonia Saffron Serum selamat digunakan kerana mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), bermakna bahan-bahan yang terkandung di dalam serum adalah selamat pada kulit. Dikilangkan di kilang bertaraf Good Manufacturing Practice (GMP) dan dijamin halal, selamat dan bersih. Bahan-bahan yang digunakan juga berasaskan sumber semulajadi.

Adonia Saffron Serum adalah produk keluaran Malaysia dan 100% bumiputra.

1,255 total views, 2 views today